Witlofschotel

Benodigdheden
8 dunne struikjes witlof
8 pakken ham of plakjes kippenfile (persoonlijk vindt ik dit lekkerder, meer smaak)
125 ml crème fraiche
100 gram geraspte belegen of oude kaas
(de crème fraiche kan ook vervangen worden door kaassaus uit een pakje. roer er dan als het klaar is wat extra geraspte kaas door voor je over de witlof schenkt.)
Bereiding
Snijd het stronkje van de witlof en kook deze in ongezouten water in ongeveer 10 minuten halfgaar.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Roer de crème fraiche glad (of kook de kaassaus volgens de aanwijzing op het pakje).
Wikkel elk stronkje witlof in een plakje ham en leg deze in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
Verdeel de crème fraiche (of de kaassaus) over de witlof.
Strooi nog wat extra geraspte kaas erover en bak de schotel in 15-20 minuten bij 180º in een voorverwarmde oven
tot de bovenkant mooi bruin is.
Lekker met gekookte of gebakken aardappelen
of Aardappel Puree (zelf gemaakte natuurlijk, zie recept)
Maak jouw eigen website met JouwWeb