Rauwe Andijvie Stamppot Snel

Benodigdheden
750 gram gesneden andijvie
2 pakjes aardappelpuree poeder
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram Zeeuwse spek
zout
nootmuskaat
zwarte peper
Bereiding
Maak de puree aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hier een snufje zou, zwarte peper en nootmuskaat aan toe.
Snijd de ui en de knoflook zeer fijn. of pers de knoflook uit.
Bak dit kort aan in een beetje braadboter en voeg de in blokjes gesneden spek toe.
Bak de spekjes lekker knapperig en mooi bruin.
Was de andijvie en laat dit even uitlekken.
Als de puree gereed is de andijvie hier beetje bij beetje door mengen.
Als laatste ook de gebakken ui-spekjes erbij doen en even goed door roeren.
Eventueel nog heel even opwarmen op hoog vuur. (Let Op voor aanbranden)
Lekker hierbij zijn schijfjes zoetzure komkommer of augurken.
Naar wens kan men hierbij
een gehaktbal of karbonade serveren.
Dit is de snelle methode omdat je puree uit een pakje gebruikt.
Wil je zelf de puree maken dan kun je het volgende recept gebruiken:
- Ruim 1 kilo aardappels (ik doe de hoeveelheid altijd op gevoel)
- 1 krop andijvie, of een grote zak kant-en-klaar gesneden andijvie
- Bakje magere spekreepjes
- Flinke scheut halfvolle melk
- Klont roomboter
- Zout en peper uit de molen
Kook de aardappelen gaar.
Bak de spekreepjes knapperig en bruin.
Stamp de aardappelen met een puree stamper en gebruik de boter en melk om het geheel naar wens smeuïg te krijgen. Meng de gesneden andijvie hierdoor en als laatste de spekreepjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb