Gehaktballen

BENODIGDHEDEN:

500 gram gehakt (naar keuze Runder, Half om Half of Kalfs)

1 Ui

4 teentjes Knoflook

50 ml Tomaten ketchup

50 ml Ketjap Manis

1 zakje Hamburger kruiden (uit de supermarkt)

1/2 theelepel gemalen Nootmuskaat

1/2 theelepel gemalen Zwarte Peper

4 beschuiten 

Kookroom, ongeveer 100 ml.

Braadboter

BEREIDING:

De Ui zeer fijn snijden.

de Knoflook fijn persen of heel fijn snijden.

2 beschuiten verkruimelen tot er geen harde stukjes meer zijn.

De Ui, Knoflook, Beschuitkruimels, Nootmuskaat, Peper en Hamburger kruiden in een kom doen.

Hier het gehakt aan toevoegen samen met een scheutje Ketjap en dit heel goed door  elkaar mengen.

Nog 2 beschuiten verkruimelen en dit in een ondiep bord uitspreiden.

Het gehakt mengsel nu in ballen verdelen en mooi rond maken en dan door de beschuitkruimels rollen.

Elke bal moet geheel met kruimels bedekt zijn, dan de ballen op een bord ongeveer een uur afgedekt laten rusten.

 

De braadboter in een braadpan heet laten worden en de ballen erbij doen.

Na een minuut de ballen een kleine slag draaien en dit blijven doen tot de ballen rondom zijn aangebraden.

Dan de Tomaten ketchup en de rest van de Ketjap bij de ballen gieten den goed door roeren en de ballen ook door het saus rollen.

Een klein scheutje (warm) water toevoegen en goed door roeren.

Nu en nog een flinke scheut (warm)water toevoegen en als het (bijna) kookt  de warmtebron laag zetten en de ballen met deksel op de pan gaar laten worden. Wel af en toe de ballen om draaien en de saus door roeren.

Als de ballen (na ongeveer 30 minuten) gaar zijn als laatste de kookroom toevoegen en dan niet meer laten koken.

 

 Deze Gehaktballen zijn overal wel lekker bij, dus de keus is aan de kok(kin)

 

EET SMAKELIJK .

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb