Gebakken Kippenlevertjes

Benodigdheden

 500 Gram kippenlevertjes

1 Ui

2 Teentjes knoflook

200 Gram spek

Tomaten ketchup

Ketjap (manis)

Kookroom

Zout en peper naar smaak

Braadboter

Bereiding

 Was de kippenlevertjes, verwijder de zenen en losse stukjes en snijd ze kleiner indien nodig en dep ze droog

Snipper de ui niet te fijn en snijd of pers de knoflook

Snijd het spek in blokjes

Bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan

Voeg dan de spekjes toe en roer even goed door en bak deze ongeveer 5 minuten mee

Doe dan de kippenlevertjes erbij en blijf vooral goed roeren, voeg eventueel nog wat braadboter bij

Als de kippenlevertjes mooi bruin zijn voeg dan een flinke scheur tomaten ketchup toe en roer dit goed door de kippenlever massa en ook een scheut ketjap en goed door roeren.

Voeg dan een klein scheutje water toe en roer alles weer goed door elkaar.

Neem dan de pan van de warmtebron af en voeg nog een scheutje kookroom toe en roer deze goed door de massa.

 

Lekker met vers stokbrood en salade.

 

EET SMAKELIJK