Chicken a la King

BENODIGDHEDEN:

500 gram  Kipfilet 

2 rode Paprika 

250 gram (Kastanje) Champigons 

1 eetlepel Paprika poeder Mild

1 eetlepel Paprika poeder Pittig

1 eetlepel bloem

250 ml Slagroom of Kookroom.

Zout en Peper naar smaak (als laatste toevoegen)

Zonnebloem olie of braadboter naar behoefte.

 

 

BEREIDING:

Een pan water opzetten en dit aan de kook brengen, als het kookt de kipfilet toevoegen en op middelhoog vuur in 20 - 25 minuten gaar koken.

Als het gaar is de kipfilet uit het water halen en op een bord of plank af laten koelen.

Ondertussen de Paprika's  schoonmaken en in reepjes snijden.

De Champignons ook schoonmaken en in plakjes snijden

Dan de Paprikareepjes in de boter/olie aanbakken.

Na ongeveer 5-8 minuten de Champignons toevoegen samen met de Paprika poeder.

Als alles een beetje gaar is de bloem toevoegen en heel goed door roeren. (let Op: het bakt snel aan)

Dan de room toevoegen en weer goed door roeren. (de warmtebron laag zetten)

Naar smaak nog wat (witte) peper en zout toevoegen.

De kipfilet snijden in dunne mooie plakken.

Als de massa goed is gemengt de gesneden kipfilet toevoegen en nog even warm laten worden.

 

Opdienen met vers stokbrood of aardappelpuree. Eventueel met sla of groente naar keuze.

EET SMAKELIJK .

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb